Heikki Nevalaisen nome-koulutus heinäkuussa

21.6.2023

JÄSENILLE MAKSUTON NOME-KOULUTUS

ILMOITTAUTUMINEN KOULUTUKSEEN FORMS-LOMAKKEELLA 2.7. mennessä

https://forms.gle/BBzxHAB1W5CuGoe19

Tervehdys

Olen Heikki Nevalainen, kotoisin Enosta joka on nykyisin osa joensuun kaupunkia. Olen ollut eläkkeellä hieman yli vuoden ja tehnyt nyt koirankoulutusta toiminimeni puitteissa.

Olen harrastanut metsästystä koko ikäni ja se vaikuttaa myös koirien kouluttamiseen. Ensisijaisesti koirat on meillä metsästystä varten, mutta tykkään myös käydä niiden kanssa kokeissa.

Ensimmäinen koira tuli meille 90-luvun puolivälissä ja oli näyttelylinjainen kultainennoutaja, jonka vaimo ja tyttäret halusivat. Kun koira tuli halusin, että se myös peruskoulutetaan jotta sen kanssa olisi helpompi elää. Siitä se sitten lähti eikä paluuta entisenlaiseen koirattomaan elämään ollut, enkä ole kyllä kaivannutkaan.

Jossain vaiheessa koira lähti myös metsälle mukaan enkä sen jälkeen ole ilman koiraa paljoa metsällä käynytkään. Jäin täysillä koukkuun koirien kouluttamiseen sekä yhteisöön joka harrastuksen mukana tuli. Koirat ja koirien kanssa touhuaminen on nykyään suuri osa elämääni.

Koiria on talossa tällä hetkellä 7 kpl: 5 labradoria, käyttölinjainen kultainennoutaja sekä lyhytkarvainen saksanseisoja. Minulla on ollut hyvin erilaisia koiria ja moninaiset ongelmat on tulleet tutuiksi.

Koulutuksessa painotan perushallinnan ja yhteistyön tärkeyttä. Yritän saada tehtyä koulutukset siten että koirilla ja ohjaajilla on mahdollisuus onnistua ja oppia harjoitteesta. Jos vielä koira itse hoksaa mitä siltä halutaan on harjoitus onnistunut hyvin. Vaikka korostan hyvää hallintaa, haluaisin myös että koira pystyisi itse ja uskaltaisi tehdä ratkaisuja.

Odotan todella innolla koulutusviikonloppu Rovaniemellä. Pidän pohjoisesta Suomesta ja tulen aina mielelläni sinne päin jos vain mahdollisuus tulee. Käyn myös syksyisin metsällä joko Pohjois-Suomessa tai sitten Ruotsin puolella pohjoisessa.

Nähdään heinäkuun lopussa

t. Heikki Nevalainen